I juli lancerede WINGS et internationalt klimainitiativ, der opfordrer filantropiske fonde og foreninger over hele kloden til at forpligte sig til aktivt at bekæmpe klimaforandringerne.

WINGs klima-Initiativ hedder International Philanthropy Commitment on Clima Change, og det er etableret for at give alle filantropiske fonde og foreninger, uanset tilhørssted, mulighed for at få inspiration til at styrke egen klima-indsats og støtte udbredelsen af klima-indsatser ved at forpligte sig offentligt til initiativet.

Klima-initiativet er etableret med udgangspunkt i erfaringerne fra lignende nationale initiativer, som i dag er underskrevet af næsten 250 fonde i Europa, der dermed har forpligtet sig til at handle på klimaområdet. Der er flere større fondsforeninger bag WINGs klima-initiativ, herunder DAFNE’s Philanthropy Coalition for Climate og mere end 40 andre organisationer fra 21 lande, der understøtter filantropi rundt om i verden, og tilsammen sigter på at gøre klima-initiativet globalt.

The International Philanthropy Commitment on Climate Change skal ifølge DAFNE skabe en tilgængelig ramme for fondenes klimaindsats og er tænkt som et sted at starte for fondene, der vil engagere sig i klimaet. Initiativet er formuleret i syv søjler, der dækker forskellige aspekter af fondenes arbejde.

Læs mere om initiativet her: https://philanthropyforclimate.org/