Folkemødet 2022 afholdes den 16.-19. juni i Allinge på Bornholm. Her kan du både møde flere af vores medlemmer og Fondenes Videnscenter. Vi har gennemlæst programmet for festivallen, og giver her et par forslag til debatter og samtaler du kan deltage i, hvis du gerne vil møde fondene. Du kan også hente en samlet oversigt over vores medlemmers folkemødearrangementer.

Der er næsten ikke grænser for de emner, som Folkemødets mange gæster har mulighed for at møde. Der er dog nogle emner, der fylder mere end andre. På dette første folkemøde efter pandemien er et af disse emner naturligt nok netop corona og det virussen har lært os.

Postpandemiske debatter
Torsdag 16. juni sætter Realdania spot på læringerne fra pandemien, når de inviterer til to debatsamtaler med Mads Steffensen. Klokken 12 under overskriften “Lev med den! Hvordan vil vi bo go arbejde efter pandemien?” og klokken 14 under overskriften “Har pandemien forandret samfundet?”, begge gange med Primetimes telt som ramme. Dagen efter, fredag 17. juni klokken 15, tager Novo Nordisk Fonden fat i den næste pandemi. “Den næste pandemi: Den kommer, men hvad kan vi forvente?”  er overskriften på den debat med bl.a. Henrik Ullum, adm. direktør i Statens Seruminstitut og socialdemokratisk sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff som fonden er vært for i Haveteatret på Grønbechs Hotel.

Børn og unges trivsel
Et andet tema, der går igen hos flere af fondene på dette års Folkemøde, er børn og unges trivsel. Ole Kirk’s Fond arrangerer to debatter om børn af alkoholikere. Den ene sammen med TUBA, torsdag 16. juni klokken 16.45 på Børne- og Ungescenen. Under overskriften “Bærer børn og unge ansvaret for voksnes alkoholkultur?” skal flere ungeambassadører i TUBA debattere med bl.a. Marie Brixtofte og Sundheds- og Omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling.

Ole Kirk’s Fond, er ikke de eneste, der giver ordet til de unge selv. Fredag kl. 19.00 giver Nordea-fonden unge mikrofonen, når de sammen med 2030Beyond har inviteret et ungepanel, der peger på både problemerne og løsningerne på unges stigende mentale mistrivsel overfor et lyttepanel med erfarne eksperter og beslutningstagere. Det finder sted i Verdensmålenes telt.

En bedre fremtid for børn og unge handler også om at ruste dem bedre til fremtiden. Men hvordan gør vi det? Det spørgsmål sætter LEGO Fonden spot på lørdag klokken 11.15 når det er deres tur til at indtage Børne- og Ungescenen. Under overskriften “Færdigheder for fremtiden” zoomer den legende fond ind på, hvordan vi giver vores børn de bedste odds for at trives, lære og udvikle sig livet igennem. Hvilke kompetencer bliver afgørende i fremtiden – og ruster vi vores børn godt nok til den fremtid?

Også Bikubenfonden sætter spot på børn og unge. Med debatten “Tillykke: Nu er du 18 år – og alene!” sætter fonden fokus på anbragte børns vilkår ved overgangen til voksenlivet sammen med Socialpædagogerne, Dansk Socialrådgiverforening, FADD, Børns Vilkår og De Anbragtes Vilkår. Den politiske version er, at ingen anbragte unge skal slippes af samfundet, før de har uddannelse/job, netværk og en bolig. Men hvordan realiserer vi den vision? Det undersøger panelet på Folkemødets Fællesscene fredag 17. juni klokken 18.

Mangfoldighedsfest i Verdensmålenes telt
Men Folkemødet er ikke kun debatter. Det er også masser af netværk og møder med nye mennesker. Synes du kombinationen fredagsøl og cybersikkerhed lyder lokkende? Så skal du kigge forbi IT-branchens Piratskib fredag 17. juni klokken 16. Her sætter Industriens Fond cybersikkerheden under en underholdende lup når Anders Lund Madsen interviewer datagidselsforhandler Michael Andersen og programchef i Industriens Fond Malene Stidsen. Er du mere til dans, fest og farver, så fylder Muskelsvindfonden og Bevica Fonden Verdensmålenes telt med både drag-banko, et stærkt DJ-setup med bl.a. KATO fredag 17. juni fra klokken 20.  Muskelsvindfonden og Bevica Fonden hylder det faktum, at alle i virkeligheden har det bedst, når alle er med, og ingen efterlades tilbage med en kæmpe mangfoldighedsfest.

Mød Fondenes Videnscenter
Næste dag, lørdag 18. juni kl. 11.30 kan du møde Fondenes Videnscenter og være med til at debattere og quizze om fondenes rolle i samfundet. Under overskriften “Fondsdanmark i forandring?” sætter vi spot på fondenes rolle i udviklingen af fremtidens samfund, når vi inviterer til debat og quiz i Røgeriets Debattelt. Spørgsmålene “Hvilken rolle kan og bør fondene spille? Og hvilket samspil er og bør der være mellem civilsamfundet og fondene?” er på tapetet. Det samme er en quiz på fondsviden, hvor også publikum deltager.

Se hvor og hvornår du kan møde vores medlemmer her:  Fondes aktiviteter på Folkemøde

Du kan også se det fulde program for folkemødet her: Programmet for Folkemødet 2022